Volg de rondleiding

Ben je benieuwd hoe het gebouw er van binnen uitziet? Twee leerlingen nemen je mee door de school en laten je alle verschillende lokalen zien!

Win een taart voor je klas!

In dit filmpje zitten 11 letters verborgen. Vind de letters en zet ze in de juiste volgorde om een woord te vormen, dat met het Open Huis te maken heeft.

Heb je het woord gevonden? Vul dan het formulier in! Onder de juiste inzendingen verloten we een heerlijke taart voor je hele klas!

Ga naar formulier

Extra activiteiten: sport, theater, muziek, reizen

Nieuw: mavo en vwo+

Je kon altijd al bij ons terecht voor de opleidingen havo en vwo (atheneum en gymnasium). Nieuw vanaf volgend schooljaar zijn de mogelijkheden mavo en vwo+!

Hiernaast zie je een overzicht van onze brugklassen en met welk advies je daarin geplaatst kunt worden. Mochten we twijfelen over een plaatsing, dan nemen we contact op met je basisschool en je ouders.

Mavo
Als je bij ons start in de mavo/havo brugklas, dagen we je uit het beste uit jezelf te halen. Als mavo uiteindelijk het beste bij je past, kun je bij ons op school gewoon je mavo afmaken. Je hoeft dus niet te switchen van school!
Wil je meer over weten over deze mogelijkheden? Bekijk dan het filmpje over de mavo!

Vwo +
Een nieuwe uitdagende route voor vwo-ers! Of je nu richting gymnasium wilt of liever uitdaging zoekt op een ander vlak, in deze brugklas zit je bij klasgenoten die net als jij het beste uit zichzelf willen halen en samen met elkaar bedenk je creatieve oplossingen op allerlei vlakken!
Wil je meer over weten over deze mogelijkheden? Bekijk dan het filmpje over vwo+!

Kijk de mini-lesjes

Geschiedenis

Hoe probeerden de ontdekkingsreizigers Indië te bereiken? Tijdens deze les geschiedenis leer je hier alles over!

Extra uitdaging: Wat weet jij al over dit onderwerp? Vul dit quizje in en test je kennis

Natuurkunde

Kun je de zwaartekracht overwinnen? In dit lesje gaat de docent jullie iets uitleggen over krachten en doet hij enkele proefjes, waarbij hij probeert de zwaartekracht te slim af te zijn!

Extra uitdaging: Wil je zelf ook een proefje doen? Kijk dan even op deze webpagina. Dit proefje zal je laten zien hoe een vliegtuigvleugel werkt!

Maatschappelijke vorming en maatschappijleer

Bij maatschappelijke vorming leer je over normen en waarden, hoe gedraag jij je in de samenleving? In de bovenbouw krijg je maatschappijleer, en dan kijken we naar situaties in de wereld en hoe ze moeten worden aangepakt. Welke keuzes maken we en hoe gaat de politiek hiermee om?

Extra uitdaging: In het lesje gaat het ook over ondeugden en deugden. Klik hier om hier nog een opdracht over te maken!

Spaans

Vind je het leuk een nieuwe taal te leren? In de bovenbouw havo kun je ook kiezen voor Spaans! In dit filmpje hoor je meer over deze mooie taal op onze school.

Extra uitdaging: Wil je nu al wat Spaanse woordjes leren? Download dan deze opdracht. Ook staat er een leuke Spaanse puzzel bij!

Klassieke talen

De docent vertelt jullie over de Romeinse goden. Ondertussen leer je Latijnse woorden en leer je ook waar je de klassieke cultuur nog steeds terugziet!

Extra uitdaging: Vond je het leuk om een Latijnse tekst te vertalen? Probeer dan ook eens deze teksten.

Duits

Wat weet jij al over Duitsland? Je hoort meer over het vak Duits, veel wordt al in het Duits gezegd. Kun jij het al verstaan?

Extra uitdaging: Doe de quiz en kijk hoever jouw kennis over Duitsland al reikt! Start de quiz

Frans

Kun jij de songtekst van Dua Lipa & Angèle vertalen? De docenten vertellen je meer over de Franse les en wat je allemaal kunt verwachten!

Extra uitdaging: Het liedje Fever bevat naast Engelse teksten ook stukjes in het Frans. Probeer deze te vertalen en krijg een lekkere madeleine aan het begin van het schooljaar! Vul hier de vertalingen in

Engels

Weet jij het Engelse woord voor deze gekke Nederlandse woorden? Doe een wedstrijdje tegen je vader of moeder!

Extra uitdaging: Weet jij nog woorden, waar we altijd het Engelse woord voor gebruiken en waar niet echt een Nederlands woord voor is? Vul dit dan hier in. Wil je weten welke woorden allemaal bedacht zijn? Bekijk hier de inzendingen!

Aardrijkskunde

Bij aardrijkskunde leer je niet alleen alles over de aarde, maar ook over cultuur, milieu en natuurverschijnselen. In dit lesje neemt de docent je mee naar Siberië, waar het wel -50 graden Celsius kan worden!

Extra uitdaging: Weet jij waarom deze gebouwen in Siberië op palen gebouwd zijn? Vul hier jouw antwoord in!

Beeldende vorming

Schuilt er in jou een echte Picasso? Bij het vak Beeldende vorming kun je dit laten zien! De docent legt uit hoe jij zelf een ‘echte’ Picasso kunt maken, dus doe je mee?

Extra uitdaging: Vond je dit leuk om te doen? Dan hebben we voor jou nog twee extra keuzeopdrachten!
Opdracht Grachtenpanden
Opdracht Graffiti Mick La Rock

Wiskunde

Kraak jij de code? Wiskunde is niet alleen rekenen, maar vooral ook goed logisch nadenken! Dit gebruik je overal, daarom is het zo’n boeiend vak!

Extra uitdaging: In het filmpje staat de code die jij kunt kraken. Kun je ook de grafiek maken van de gevulde vaas? Succes! Waar denk jij aan bij wiskunde?

Nederlands

Van de eerste geschreven woorden tot de huidige straattaal, de taal Nederlands is nog steeds in beweging! Deze docenten vertellen je meer over de veranderingen in onze mooie taal!

Economie

Kies je voor jezelf of kies je voor de groep? In deze les wordt de speltheorie in praktijk gebracht, wat is de meest verstandige keuze? In de economie is het belangrijk om te begrijpen welke keuze mensen maken!

Kunst in de bovenbouw

In de eerste drie jaar heb je beeldende vorming als vak. Dit kun je ook kiezen als examenvak in de bovenbouw! Je krijgt er dan ook kunst bij. Een voorbeeld van een lesje zie je hier!

Stromen

Ga aan de slag, ontdek wat je leuk vindt en ervaar wat je allemaal kunt! Waar ligt jouw passie?

De stromen zijn vakoverstijgende projecten over de volgende onderwerpen:

  • Art & Design
  • Business
  • Science
  • Sports, Health & Nature

Drie leerlingen interviewden meneer Bosshardt over de stromen, bekijk hiernaast het filmpje!

Sterke punten

Daarom kies je voor onze school:

De fijne sfeer tussen de leerlingen!
Je kan en mag hier jezelf zijn, we respecteren elkaar zoals je bent.

De goede begeleiding
Je helpen je het beste uit jezelf halen – extra gratis huiswerkbegeleiding, vakhulp, mentoren, juniormentoren en een uitstekend vangnet indien nodig!

Een breed aanbod
Met in de onderbouw vier interessante vakoverstijgende stromen en in de bovenbouw leuke vakken als Spaans en muziek als examenvak!

We bieden ook mavo en vwo+!
Bij ons krijg je 2 jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij je past, mavo, havo, atheneum, gymnasium en misschien wil je wel extra uitdaging, dan is vwo+ echt iets voor jou.

Veel activiteiten vóór en dóór leerlingen
Op school kun je deelnemen aan allerlei commissies. Deze commissies organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals feesten, sporttoernooien, workshops en optredens!

Extra activiteiten: sport, theater, muziek, reizen

Info over ons aanbod

Mavo en de tweejarige brugklas

Bij ons heb je twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau bij je past. Je kunt nu ook met een mavo-advies bij ons starten. Meer info in dit filmpje!

Gymnasium & vwo+

Ben jij op zoek naar extra uitdaging? Dan is gymnasium of vwo+ echt interessant! Bekijk dan dit filmpje over het gymnasium en vwo+ dat je kunt volgen op het Kennemer College!

De overstap naar het VO

Wil je weten wat er komt kijken bij de overstap naar de middelbare school? Twee mentoren uit de brugklas vertellen je wat we doen om je zo goed mogelijk te helpen bij deze overstap!

De stromen

In de onderbouw krijg je vier vakoverstijgend projecten. Deze projecten noemen we de stromen. Van Sports, Health & Nature tot Art & design, van Business tot Science. Wat past bij jou?

Extra begeleiding

Voor sommige kinderen is de overstap naar de middelbare school best een verandering. Onze zorgcoördinatoren lichten toe hoe de extra begeleiding bij ons op school geregeld is en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

ICT en de laptop

Op onze school werken we met laptops. Hoe we daar mee werken en waar je een laptop kunt kopen en huren zie je in dit filmpje. Voor meer informatie over het kopen en huren van de laptop, kijk ook op havovwo.kennemercollege.nl/ict

Cambridge English

Ben jij goed in Engels? Ga dan voor Cambridge English! Je behaalt dan een wereldwijd erkend certificaat, dat het bewijs is dat jouw Engels van hoge kwaliteit is!

Van mavo 4 naar havo

Zit je in mavo 4 en wil jij na je examen doorgaan voor je havo-diploma? In dit filmpje legt teamleider havo bovenbouw Marco Bakker uit wat daar allemaal bij komt kijken!

Demonstraties

Scheikunde

In deze demo krijg je informatie over het vak scheikunde: Wat is het? Wanneer ga je dit vak volgen? En wat doe je dan zoal? Daarnaast zie je Mevr. Visser, Micah en Cheryll in actie met 4 toffe proeven:
Proef 1: Verandering van stoffen 1:20
Proef 2: Onzichtbaar gas 2:18
Proef 3: Olifantenslurf 3:44
Proef 4: Vuurbellen en brandende handen 6:53

Veel kijkplezier en probeer niet alle proefjes zomaar thuis, denk aan de veiligheid! 😉

Lichamelijke oefening

In deze demo laten we jullie allerlei spectaculaire sprongen zien. Welke kun jij al en welk wil jij nog leren? Hopelijk zien we je volgend jaar ook op het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium! Kom je dan ook bij ons demoteam?

Drama

In deze video krijg je een kijkje in de drama les. Helaas zat de docente in quarantaine, dus die zie je af en toe vanaf de laptop voorbijkomen. Gelukkig kan zij brullen als een leeuw! In deze demo komen de fruitmand, tableau vivant en de emotionele verjaardag voorbij. Veel kijkplezier!

Biologie

Snijden in een echt hart, dat is super interessant! Maar ook best spannend… Kijk mee bij dit practicum van havo 5.

Muziek

Je krijgt een kijkje bij de repetities in het muzieklokaal! Aan het einde hoor je nog enkele fragmenten, weet jij welk nummer er gespeeld wordt?

Ook leuk om te zien

Valentijn­volleybaltoernooi

Hier zie je het jaarlijkse Valentijn­volleybaltoernooi voor de bovenbouw, een super gezellige traditie op onze school. Naast de gymlessen heeft iedereen twee keer per jaar een leuk sporttoernooi. En je kunt ook meedoen aan buitenschoolse toernooien tegen andere scholen, bijvoorbeeld met voetbal, hockey, handbal, basketbal, volleybal, atletiek en dans! Dus doe mee met ons dansteam of misschien wil jij volgend jaar ook wel mee trampoline springen voor de demo op het open huis!

Verrassing voor geslaagden

En als je dan je diploma hebt gehaald, dan mag je heel trots zijn op jezelf! Je familie zal dat ook zijn. Afgelopen jaar zijn we met videoboodschappen van speciale familieleden op pad gegaan om examenkandidaten te vertellen dat ze geslaagd waren. Verrassing!!