Volg de rondleiding

Ben je benieuwd hoe het gebouw er van binnen uitziet? Twee leerlingen nemen je mee door de school en laten je alle verschillende lokalen zien!

Win een taart voor je klas!

In dit filmpje zitten 11 letters verborgen. Vind de letters en zet ze in de juiste volgorde om een woord te vormen, dat met het Open Huis te maken heeft.

Heb je het woord gevonden? Vul dan het formulier in! Onder de juiste inzendingen verloten we een heerlijke taart voor je hele klas!

Ga naar formulier

Extra activiteiten: sport, theater, muziek, reizen

Kijk de mini-lesjes

Geschiedenis

Hoe probeerden de ontdekkingsreizigers Indië te bereiken? Tijdens deze les geschiedenis leer je hier alles over!

Extra uitdaging: Wat weet jij al over dit onderwerp? Vul dit quizje in en test je kennis

Natuurkunde

Kun je de zwaartekracht overwinnen? In dit lesje gaat de docent jullie iets uitleggen over krachten en doet hij enkele proefjes, waarbij hij probeert de zwaartekracht te slim af te zijn!

Extra uitdaging: Wil je zelf ook een proefje doen? Kijk dan even op deze webpagina. Dit proefje zal je laten zien hoe een vliegtuigvleugel werkt!

Maatschappelijke vorming en maatschappijleer

Bij maatschappelijke vorming leer je over normen en waarden, hoe gedraag jij je in de samenleving? In de bovenbouw krijg je maatschappijleer, en dan kijken we naar situaties in de wereld en hoe ze moeten worden aangepakt. Welke keuzes maken we en hoe gaat de politiek hiermee om?

Extra uitdaging: In het lesje gaat het ook over ondeugden en deugden. Klik hier om hier nog een opdracht over te maken!

Spaans

Vind je het leuk een nieuwe taal te leren? In de bovenbouw havo kun je ook kiezen voor Spaans! In dit filmpje hoor je meer over deze mooie taal op onze school.

Extra uitdaging: Wil je nu al wat Spaanse woordjes leren? Download dan deze opdracht. Ook staat er een leuke Spaanse puzzel bij!

Klassieke talen

De docent vertelt jullie over de Romeinse goden. Ondertussen leer je Latijnse woorden en leer je ook waar je de klassieke cultuur nog steeds terugziet!

Extra uitdaging: Vond je het leuk om een Latijnse tekst te vertalen? Probeer dan ook eens deze teksten.

Duits

Wat weet jij al over Duitsland? Je hoort meer over het vak Duits, veel wordt al in het Duits gezegd. Kun jij het al verstaan?

Extra uitdaging: Doe de quiz en kijk hoever jouw kennis over Duitsland al reikt! Start de quiz

Frans

Kun jij de songtekst van Dua Lipa & Angèle vertalen? De docenten vertellen je meer over de Franse les en wat je allemaal kunt verwachten!

Extra uitdaging: Het liedje Fever bevat naast Engelse teksten ook stukjes in het Frans. Probeer deze te vertalen en krijg een lekkere madeleine aan het begin van het schooljaar! Vul hier de vertalingen in

Engels

Weet jij het Engelse woord voor deze gekke Nederlandse woorden? Doe een wedstrijdje tegen je vader of moeder!

Extra uitdaging: Weet jij nog woorden, waar we altijd het Engelse woord voor gebruiken en waar niet echt een Nederlands woord voor is? Vul dit dan hier in. Wil je weten welke woorden allemaal bedacht zijn? Bekijk hier de inzendingen!

Aardrijkskunde

Bij aardrijkskunde leer je niet alleen alles over de aarde, maar ook over cultuur, milieu en natuurverschijnselen. In dit lesje neemt de docent je mee naar Siberië, waar het wel -50 graden Celsius kan worden!

Extra uitdaging: Weet jij waarom deze gebouwen in Siberië op palen gebouwd zijn? Vul hier jouw antwoord in!

Beeldende vorming

Schuilt er in jou een echte Picasso? Bij het vak Beeldende vorming kun je dit laten zien! De docent legt uit hoe jij zelf een ‘echte’ Picasso kunt maken, dus doe je mee?

Extra uitdaging: Vond je dit leuk om te doen? Dan hebben we voor jou nog twee extra keuzeopdrachten!
Opdracht Grachtenpanden
Opdracht Graffiti Mick La Rock

Wiskunde

Kraak jij de code? Wiskunde is niet alleen rekenen, maar vooral ook goed logisch nadenken! Dit gebruik je overal, daarom is het zo’n boeiend vak!

Extra uitdaging: In het filmpje staat de code die jij kunt kraken. Kun je ook de grafiek maken van de gevulde vaas? Succes! Waar denk jij aan bij wiskunde?

Nederlands

Van de eerste geschreven woorden tot de huidige straattaal, de taal Nederlands is nog steeds in beweging! Deze docenten vertellen je meer over de veranderingen in onze mooie taal!

Economie

Kies je voor jezelf of kies je voor de groep? In deze les wordt de speltheorie in praktijk gebracht, wat is de meest verstandige keuze? In de economie is het belangrijk om te begrijpen welke keuze mensen maken!

Kunst in de bovenbouw

In de eerste drie jaar heb je beeldende vorming als vak. Dit kun je ook kiezen als examenvak in de bovenbouw! Je krijgt er dan ook kunst bij. Een voorbeeld van een lesje zie je hier!

Extra activiteiten: sport, theater, muziek, reizen

Info over ons aanbod

Van mavo naar havo

Zit je in mavo 4 en wil jij na je examen doorgaan voor je havo-diploma? In dit filmpje legt teamleider havo bovenbouw Marco Bakker uit wat daar allemaal bij komt kijken!

Gymnasium & plusaanbod

Ben jij op zoek naar extra uitdaging? Dan is gymnasium of vwo+ echt interessant! Bekijk dan dit filmpje over het gymnasium en het plusaanbod dat je kunt volgen op het Kennemer College!

De overstap naar het VO

Wil je weten wat er komt kijken bij de overstap naar de middelbare school? Twee mentoren uit de brugklas vertellen je wat we doen om je zo goed mogelijk te helpen bij deze overstap!

Cambridge English

Ben jij goed in Engels? Ga dan voor Cambridge English! Je behaalt dan een wereldwijd erkend certificaat, dat het bewijs is dat jouw Engels van hoge kwaliteit is!

Extra begeleiding

Voor sommige kinderen is de overstap naar de middelbare school best een verandering. Onze zorgcoördinatoren lichten toe hoe de extra begeleiding bij ons op school geregeld is en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

ICT en de laptop

Op onze school werken we met laptops. Hoe we daar mee werken en waar je een laptop kunt kopen en huren zie je in dit filmpje. Voor meer informatie over het kopen en huren van de laptop, kijk ook op havovwo.kennemercollege.nl/ict

De pijlers

In de brugklas krijg je vier keer een vakoverstijgend project. Deze projecten noemen we de Pijlers. Van Sport & lifestyle tot Art & design, van Start-up tot Climate & future. Wat past bij jou?

Informatieavond voor ouders

In november 2020 organiseerden we een online informatieavond voor ouders, waarin al deze informatie beknopt werd verteld en ouders ook vragen konden stellen. Heeft u deze gemist? Bekijk hier alsnog de registratie ervan!

Demonstraties

Scheikunde

In deze demo krijg je informatie over het vak scheikunde: Wat is het? Wanneer ga je dit vak volgen? En wat doe je dan zoal? Daarnaast zie je Mevr. Visser, Micah en Cheryll in actie met 4 toffe proeven:
Proef 1: Verandering van stoffen 1:20
Proef 2: Onzichtbaar gas 2:18
Proef 3: Olifantenslurf 3:44
Proef 4: Vuurbellen en brandende handen 6:53

Veel kijkplezier en probeer niet alle proefjes zomaar thuis, denk aan de veiligheid! 😉

Lichamelijke oefening

In deze demo laten we jullie allerlei spectaculaire sprongen zien. Welke kun jij al en welk wil jij nog leren? Hopelijk zien we je volgend jaar ook op het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium! Kom je dan ook bij ons demoteam?

Drama

In deze video krijg je een kijkje in de drama les. Helaas zat de docente in quarantaine, dus die zie je af en toe vanaf de laptop voorbijkomen. Gelukkig kan zij brullen als een leeuw! In deze demo komen de fruitmand, tableau vivant en de emotionele verjaardag voorbij. Veel kijkplezier!

Biologie

Snijden in een echt hart, dat is super interessant! Maar ook best spannend… Kijk mee bij dit practicum van havo 5.

Muziek

Je krijgt een kijkje bij de repetities in het muzieklokaal! Aan het einde hoor je nog enkele fragmenten, weet jij welk nummer er gespeeld wordt?

Ook leuk om te zien

Valentijn­volleybaltoernooi

Hier zie je het jaarlijkse Valentijn­volleybaltoernooi voor de bovenbouw, een super gezellige traditie op onze school. Naast de gymlessen heeft iedereen twee keer per jaar een leuk sporttoernooi. En je kunt ook meedoen aan buitenschoolse toernooien tegen andere scholen, bijvoorbeeld met voetbal, hockey, handbal, basketbal, volleybal, atletiek en dans! Dus doe mee met ons dansteam of misschien wil jij volgend jaar ook wel mee trampoline springen voor de demo op het open huis!

Verrassing voor geslaagden

En als je dan je diploma hebt gehaald, dan mag je heel trots zijn op jezelf! Je familie zal dat ook zijn. Afgelopen jaar zijn we met videoboodschappen van speciale familieleden op pad gegaan om examenkandidaten te vertellen dat ze geslaagd waren. Verrassing!!

Open Huis quiz

Dit LIVE EVENT is helaas afgelopen!

Als je hier je gegevens achterlaat, krijg je een speciale verrassing van het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium thuisgestuurd!

Vul hier je gegevens in

20.30 UUR

Mavo/havo-advies? Ook dan ben je bij ons welkom!

We zijn een school met havo- en vwo onderwijs, maar ook met een mavo/havoadvies ben je bij ons van harte welkom. Je start dan in de havo-brugklas, waar op havo-niveau wordt lesgegeven en waar ook havo-toetsen worden afgenomen. Als je dit gemengde mavo/havo-advies hebt, is het belangrijk om samen met je ouders en bijvoorbeeld je juf of meester goed te bespreken of jij de havo – en het niveau en de zelfstandigheid die daar bij horen – goed aan kunt of dat de mavo/ havo brugklas op de mavo (Kennemer College mavo in Heemskerk) beter bij je past. Waar je ook besluit te starten, onze scholen werken met elkaar samen. Dus een overstap van de havo naar de mavo is mogelijk. En als je start op de mavo en het blijkt dat jij wel wat meer uitdaging aankan, dan kun je alsnog overstappen naar de havo.

In gesprek met…

Dit Live Event is helaas afgelopen! Heb je nog een vraag? Mail deze of je contactgegevens naar havovwo@kennemercollege.nl en we nemen contact met je op!

Leerlingen onderbouw

Wij zitten in de brugklas. Wil je weten hoe wij de overstap vonden en hoe het nu is op school? Kom gezellig even kletsen!

17.30–18.30 uur

Bel ons via MS Teams

Noa, B02

Anouk, B03

Annick, B01

18.30–19.30 uur

Bel ons via MS Teams

Anouk, B03

Anne, B02

Petter, B02

19.30–20.30 uur

Bel ons via MS Teams

Merijn, B02

Yalou, B01

Fien, B08

Leerlingen bovenbouw

Wij zitten al wat langer op school, en vertellen je graag over onze ervaringen!

17.30–18.30 uur

Bel ons via MS Teams

Vincent, V5A

Melvin, V4C

Cleo Rong, V6A

18.30–19.30 uur

Bel ons via MS Teams

Annelies, V6C

Mirte, V6A

19.30–20.30 uur

Bel ons via MS Teams

Bryan, V6A

Lucas, V6C

Rector en teamleider brugklas

Wilt u meer weten over de visie van onze school of over de brugklas in het algemeen? Wij vertellen u graag meer.

Bel ons via MS Teams

Marc van Buuren
Rector

Loes Stuive
Teamleider brugklas

Brugklasmentoren

Hoe word je begeleid in het eerste jaar? Ga in gesprek met de mentor, die weet alles! Bekijk ook de video over de overstap naar het VO.

Bel ons via MS Teams

Roderick Waijers
Mentor brugklas

Pik Wah Law
Mentor brugklas

Marlies Wentink
Mentor brugklas

Extra begeleiding

Heeft u een specifieke vraag over de begeleiding van uw zoon of dochter, ga dan even in gesprek met onze zorgcoördinator! Bekijk ook de video over de extra begeleiding.

Martine Duin
Zorgcoördinator
Bel mij via MS Teams

Gymnasium en plusaanbod

Heb je interesse in het gymnasium? Bij ons kom je in de klas met allemaal andere jongens en meiden, die ook extra uitdaging zoeken. De ideale leeromgeving! Ook het plusaanbod zal je aanspreken! Bekijk ook de video over het gymnasium en het plusaanbod.

Bel ons via MS Teams

Annie Bodelier
Docent klassieke talen

Gerwin Grolleman
Coördinator plusaanbod

ICT en de laptop in de klas

Bij ons op school heeft iedereen een laptop. Heb je vragen over de aanschaf of het gebruik? Stel je vraag dan hier! Bekijk ook de video over ICT en de laptop.

Peter de Goede
ICT-coördinator, docent Nederlands
Bel mij via MS Teams

De pijlers

De pijlers zijn interessante vakoverstijgende projecten. Wat dat precies inhoudt mag je hier ook vragen! Bekijk ook de video over de pijlers.

Saskia Keyer
Docent Beeldende vorming, pijlers
Bel mij via MS Teams

Overstap van mavo naar havo

Zit je nu in mavo 4 en wil je volgend jaar havo gaan doen? Je bent bij ons van harte welkom! Als je na het zien van deze video nog vragen hebt, stel ze gerust!

Marco Bakker
Teamleider havo bovenbouw
Bel mij via MS Teams

Cambridge English

Do you like to learn English? Ask all your questions right here!

Brigitte de Rooij
Docent Engels
Bel mij via MS Teams

Oudercommissie

Betrokkenheid van de ouders is heel belangrijk! Op onze school hebben we een oudercommissie en ouderjaarlaag­vertegenwoordigingen. Hier kunt u in gesprek met twee ouders, die beiden deel uitmaken van de oudercommissie.

19.00–20.30 uur

Bel ons via MS Teams

Mualla Jonkman
Moeder van Joey, V5

Anita Brouwer
Moeder van Wessel, V5